Reklama

Warzywna ewolucja

Opublikowano: ndz, 2 paź 2016 05:00
Autor:

Warzywna ewolucja - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Kuchnia wegetariańska zyskuje na popularności. Potrawy z warzyw i roślin bez mięsnych dodatków coraz częściej goszczą na naszych stołach.

Okazuje się, że wegetariańskie dania można podzielić na cztery rodzaje: tradycyjne jedzenie, produkty sojowe, substytuty mięsa oraz substytuty nabiału. W kuchni wegetariańskiej stosujemy zboża, grzyby, warzywa, owoce, rośliny strączkowe, przyprawy, zioła, orzechy, nasiona i glony. Można również jeść mleko i jego przetwory, jajka i miód.

W najnowszym wydaniu naszego tygodnika prezentujemy Państwu potrawy wegetariańskie proponowane przez gospodynie ze Stowarzyszenia 50+ w Komańczy. Nasi czytelnicy mogą się dowiedzieć, jak przygotować smalec wegetariański, jaglany pasztet dyniowy z czarnuszką, pastę z dyni i ciecierzycy, taboule z papryką i pomidorem oraz piernik dyniowy.

Stowarzyszenie 50+ w Komańczy zarejestrowano w tym roku w oparciu o działające od 5 lat Koło Seniora 50+. Grupa liczy obecnie około 25 członków i prowadzi wiele różnych działań mających na celu aktywizację ludzi starszych.

Więcej w 39 numerze Tygodnika Korso Gazeta Sanocka

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.